Triatló barcelona by Mediapro

18 10 2016

TRIATLÓ OLÍMPICA (RELLEUS) – BARCELONA 9/10/2016
El diumenge dia 9 d’octubre de 2016, quatre integrants de oson@corre (Boris Arroyo, Toni Alcalá, Marc Carrió i Rebeca Fernàndez) vam participar a la triatló de Barcelona a la modalitat olímpica per relleus, a través de la col·laboració de Mediapro. El temps que va acompanyar tota la jornada va ser propi de tardor, cel tapat i temperatura fresca, ideal sobretot pels ciclistes i corredors (Toni, Marc i Rebeca), i més inestable pels nadadors (Boris). Un equip estava integrat per en Boris-MarcRebeca, i en Toni va ser el corredor d’un altre equip de Mediapro.

img-20161009-wa0007
NATACIÓ – BORIS
Sense massa temps per gaudir de l’ambient de la triatló,  per culpa de l’aparcament. Vaig arribar amb el temps just per posar-me  el neoprè , vaixar a la platja un parell de llargs i a la sortida. De seguida arranquem uns 150 nedadors intento sortir ràpid per no trovar taps pero ràpidament es fa un, fins arribar al primer gir no es pot nedar  gaire a ritme i trobo el mar de fons que havien dit. mica en mica agafo ritme però el mar de fons fa que vagi una mica marejat i no em trobi massa be pero tot i aixi avanço fins a la ultima boya per encarar la arribada entrant en la posició 89 amb 31 minuts, surto com puc corrent tot el que puc per entregar el chip amb en Marc.


CICLISME – MARC
Una ràpida transició a la bici gracies al canvi de xip que ens va fer la Rebeca vaig començar el tram de bici fent un bon tros a peu per sortir de l’estadi i on et permetien pujar a la bici. El circuit de bici constava de 10 km, per tant quatre voltes per completar el recorregut. En la primera volta sortint fred al no haver esclafat massa va costar trobar bones sensacions i ritme amb l’afegit que no acabava de trobar cap grup de ciclistes per unir-me i portar un bon ritme. Un cop completada la primera volta em van avançar un grup de tres ciclistes a un gran ritme i aquesta va ser la gran oportunitat que estava esperant de trobar un bona roda i poder agafar un bon ritme de cursa. Ni més ni menys em vaig poder agafar a roda del ciclista que va fer el millor temps en el tram de bici i vaig poder completar les següents dues voltes una velocitat mitja de 40 km/h, impensable anant sol. En la darrera volta vam perdre el fenomeno que ens portava a tota castanya ja que anàvem en volta perduda i va tocar pedalar fort per mantenir el ritme anant-nos passant relleus amb els altres dos integrants del grup. Entrada cap a boxes amb un temps final del sector de bici de 57 min 56 segons. Vaig entrar cap a boxes corrent tot el que em permetien les cames ja que el canvi de pedalar a córrer no li va agradar massa a les meves cames i no acabaven de respondre. Per sort no tocava seguir corrent…

20x30-swid2803

CURSA –REBECA
La transició de bici a córrer (relleu Marc i Rebeca) va ser de les més ràpides de la triatló (la tercera en temps). El circuit era una sola volta, amb molts girs de 180º i per tant un zig zag constant, començàvem paral·lels al passeig marítim, direcció després al Parc de la Ciutadella i un altre cop cap a la platja de la Mar Bella per creuar la meta. Només de sortir, el 1er km vaig marcar el temps més ràpid, i llavors ja vaig haver d’adaptar i dosificar el ritme per completar una carrera més ajustada a l’estat físic que em trobo sent inici de la temporada. En Boris em va fer de coaching i llebre des del km 2 fins a l’arribada, on ens esperava en Marc i vam entrar tots junts a meta. El fet de ser un circuit amb molts girs feia que anessis veient tota l’estona altres participants de la Triatló i et permetia marcar objectius per retallar distàncies. Del km 4rt al 7è va costar mantenir el ritme, però els últims km ja només tocava esforçar-s’hi un punt més i aconseguir un temps de 47 min 36 segons. Durant tota la cursa vam avançar forces corredors: atletes que feien la olímpica completa i per tant ja anaven amb menys energies, corredors amb un altre ritme però que el seu inici de la competició havia set abans que el nostre i els trobàvem ara…, no vaig trobar cap grup amb qui rodar una estona i va ser una sort tenir una llebre que em marqués el ritme!

rebeca-triatlo

Vaig viure un gran ambient, tant previ com durant la carrera, i va ser una molt bona experiència el formar part d’un equip per relleus. Hi havia molts esportistes, moviment a les transicions, canvis de xip ràpids retallant segons…, grans figures del rànquing mundial participant a la triatló i que els podies veure com feien els seus relleus o sortien a la següent prova (exemple Alarza, Mireia Bellmonte), una gran competició a tots nivells. Espero repetir una altre aventura com aquesta.
CURSA –TONI

El dia començava molt d’hora, ja que a les 08:00 haviem quedat els companys/es d’Oson@Corre a la platja de la mar bella a Barna.

Pel que a mi respecta, debutava en un triatló per equips, on evidentment, jo feia la part de córrer. La veritat que l’experiència va ser d’allò mes bona i enriquidora. L’atletisme sol ser un esport majoritàriament individual, però en aquest cas no, ja que no només corria per mi, no només corria per assolir els meus objectius i reptes, NO, també ho feia per dos companys que ho van donar tot i més en els seves disciplines, així que no els podia fallar i tenia l’obligació de fer un bon crono… 🙂

20x30-swib2800

Per finalitzar, diré que el meu temps, encara va estar molt lluny de les marques que acostumava a fer l’any passat als diferents 10.000m que vaig córrer, així que només em queda continuar entrenant dia a dia per tal de poder tornar a ser-hi i aconseguir els meus somnis i reptes.

Recorda, si pots somiar-ho, pots fer-ho. Som-hi taronges, som-hi Oson@Corre.

20x30-swib2558


Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
A %d bloguers els agrada això: