Mitja Marató Costa de Barcelona-Maresme   La cirereta a una temporada rodona

21 04 2015

Crònica de Jordi Reixach 

A principis de temporada em vaig marcar com a principal objectiu la Marató de Sevilla i per tant tot l’esforç va anar encaminat a arribar-hi amb les màximes garanties. Una feina que va donar els seus fruits un cop vist com em van anar les coses per la capital andalusa. En aquest treball previ vaig participar en diferents curses de mitja marató que van servir de bon test per anar veient l’evolució dels entrenaments. En la darrera, just dues setmanes abans de Sevilla, al Prat de Llobregat, vaig aconseguir marca personal amb 1h 30min 15seg quedant-me molt a prop d’un registre que, mesos enrere, Calella els 4ni m’havia passat pel cap. Després de les bones sensacions viscudes a Sevilla em vaig plantejar un nou objectiu per allargar una mica més la temporada. Aquest no era altre que poder baixar d’1h 30min. Sabia que no seria fàcil i més venint d’uns mesos força intensos tot preparant la marató però calia ser persistent en els entrenaments unes quantes setmanes més. També era conscient que aquesta vegada ho tenia a tocar i potser el tren ja no tornaria a passar tan a prop. Un dia, en Pitus em va comentar que s’havia apuntat a la Mitja del Maresme i em va explicar que tenia un recorregut planer, òptim per buscar aquella marca desitjada. No m’ho vaig pensar dues vegades i també m’hi vaig inscriure. El nou repte ja tenia data: 19 d’abril. Sí, aquest passat diumenge. Al final també ens hi van acompanyar en Ciri, en Jordi Camps  i en Jordi Parareda. Road to Calella.

Calella sortidaDesprés de la pertinent trobada a Can Pamplona vam enfilar camí cap al Maresme amb certa preocupació per la metereologia i molt pendents del què indicaven les previsions. Finalment la pluja no va fer acte de presència i per moments “el caloret” es va deixar notar. Vam arribar a destí amb força antelació per anar a recollir el dorsal i fer un bon escalfament abans de buscar posicions a l’arc de sortida. El meu objectiu era situar-me proper a la “llebre” d’1h 30min i no deixar-la escapar. No em va caldre. En Ciri se’m va oferir d’acompanyar-me a la recerca d’aquest repte i des del tret de sortida i durant els següents 90 minuts vaig ser la seva ombra. No va parar de donar-me ànims durant tota la cursa, que s’agraeixen molt als moments de dificultat. Vam començar a córrer per davant de la “llebre” i vam acabar igual, per tant el ritme va ser molt constant, proper al 4.15.

Calella jr Ciri 1Els darrers quilòmetres van ser feixucs i en aquest moment el suport anímic d’en Ciri va ser clau per l’èxit final. Arribat el Km. 19 em va etzibar una frase que no oblidaré mai: “Vinga Jordi, només dos quilòmetres; el primer per patir i el segon per morir!!. I així va ser com vàrem creuar la línia de meta amb el temps d’1h 29min 31seg. Objectiu acomplert. El meu més sincer agraïment a en Ciri. Segurament sense ell, no ho hauria aconseguit. D’aquí a finals de temporada, crec que ja no hi hauran més reptes. Seguir entrenant, gaudint de tots els bons moments amb els companys d’Oson@corre i fer alguna que altra cursa. Després d’haver aconseguit marca personal en 10K, Marató i fins a quatre vegades en Mitja Marató penso que em puc donar per més que satisfet.

Calella jr Ciri 2Reprenent el fil de la cursa de diumenge, a Calella, i comentant el paper de la resta de companys d’O@C, val a dir que en Pitus finalment no va poder córrer per culpa d’un fort refredat que arrossegava des de mitjans de setmana. De totes formes ens va acompanyar i va deixar sentir els seus ànims. En Jordi Parareda va mostrar, una vegada més, la seva progressió i va superar una altre cop la seva millor marca aconseguida a Barcelona. Ara el seu registre ja està per sota d’1h.32 concretament 1h. 31Min 58seg. De seguir així, no tardarà massa en ser sub-1h.30. Problemes físics als bessons van obligar a Jordi Camps a deixar la cursa a la meitat del recorregut. Era la seva segona mitja marató i en vindran més. Encara que sembli frustrant, millor saber abandonar a temps que no pagar un peatge car amb una lesió més greu. Ara l’important és recuperar-se ben bé i ja preparar la següent cursa.

Salut i Kms.

JR

Calella jr Ciri 3Calella J. Parareda 1Calella J. Parareda 2


Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: