Zurich Maratón de Sevilla 2015

23 02 2015

Marató de Sevilla, per Josep A. Castillejo

Ja tenim el repte de la temporada assolit, després de tants entrenaments, dies d’aixecar-te al matí amb ganes de practicar el teu esport favorit, i d’altres amb boira i fred enfrontante a dures series o un temut farlek… Amb la satisfacció de baixar qüasi un hora la meva marca maratoniana per fer 3h 33min 33segs aprofito el matí lluire per escriure una crónica que espero no sigui masa extensa:


Kasti Sevilla 3Antecedents:

Aquest any volía millorar l’experiencia de l’any pasat a la marató de Barcelona on vaig fer 4h22 minuts amb uns 10kms últims infernals en bona part caminant per culpa de rampes i pujada de bessons. Degut posiblement a insuficient preparació, sobretot les últimes setmanes arran d’un canvi d’horari a la feina, poc descans, no durmir ni hidratarme bé i les mil i una excuses del corredor… així que “borron y cuenta nueva” i anem pel 2015.

Entrenaments:

Aquest any e seguit el planning d’en Victor casi al 100% i això es nota, de fer uns 50kms setmanals o 55 de màxim e pasat a fer un mínim de 65kms setmanals, una mitjana de 70 i màxim de 75. I tota aquesta feina dona els seus fruits millorant marques en totes les distancies 🙂

KastiSevilla 1Ritme escollit:

Si desde la meva humiltat e d’aconsellar algo es que tingueu molt clar i decidit el ritme al que voleu anar. La meva intenció inicial era poder acabar diganament, i baixant de 4 hores sería ben feliç, però no ens enganyem, som competitius i cuan s’acosta la data i veus que els entrenaments van be ja no et conformes amb aixó i vols donar el màxim de tu.

Decideixo doncs anar a 4:55kms/minut per poder fer 3h30minuts i o poso en practica al test previ amb en Jordi Reixach, on també porto el pulsometre per comparar amb el test de l’any pasat i el que hem diu la prova d’esforç que vaig fer ara fa un any. Tot apunt per la gran cita!

El recorregut:

La marató mes plana d’Europa, tot i que hem va semblar bastant similar a Barcelona, amb també algunes llargues avingudas en pendent, aixó si, sense aquella broma pesada que es el Paral.lel final.

La carrera:

Kasti Sevilla sortidaAnem “al lio”, la gran batalla. El dia 22 de Febrer de 2015 comença amb molt de fred i hem trovo a les 8h amb en JR per escalfar i anar a un calaix entremig per poder sortir junts. Comença a escalfar el sol, música a tope i 11.500 maratonians prenen la sortida. Aquesta vegada si que e pogut dormir almenys unes hores, per tant vaig mes fresc i puc gaudir de l’ambient i el recorregut.

Cap el km 5 sortim de Triana i a l’alçada de La Torre del Oro, veig que JR va a un ritme molt sobrat peró jo no vull vaixar de 4:55 aixi que hem vaig quedant enrrera i ell al veurem hem diu que comença a tirar endevant, cosa que trobo es el millor per tots dos.

He decidit portar pulsometre per no pasarme masa de ritme i de moment amb 155 pulsacions vaig perfectement comode.
Al km 10 porto 49:54 minuts tot i que al meu GPS i de la majoria de corredors hem pita bastant avans (al final de la cursa hem marcarà que he fet mig km de mes). Veig a la meva dona i tiet animant i ens endinsem als barris de la periferia.
Km 12 prenc el primer Gel.

Arribo a la mitja marató bastant bé, tot i que un pel mes lent del que creia, en 1:45:18. Pulsasions ja en 165ppm.
Km 25 prenc el segon gel, aquest de magnesi per evitar rampes.

La meva primera gran referencia es al km 30 on van començar les rampes l’any pasat i ja arribant al km28 començo a notar el cansament tot i anar bastant be. Paso el km 30 sense problemes i vaig per el següent objectiu, el km32 on vaig parar en sec per pujada de bessons a BCN.

Arribo al km32 que coincideix a l’estadi del Betis, mes anims de la dona i tot marxa be, pero de sobte noto punxades als bessons i hem cago en tot, estan apunt de pujarme els bessons, baixo el ritme i miro de variar la trepitjada, semblo un anec correns però començo a anar millor, de seguida ve un avituallament i prenc un aquarius que sembla hem recupera del tot.

Som a una llarga avinguda en pendent i el sol sevillà apreta, ja veig molta gent caminant i tinc tentacions d’unirme a passejar relaxadament, aixo vol dir que estic arribant al “mur”, comença el patiment, comença la marató real!
Porto 3hores i soc a l’impressionant Plaça d’Espanya, busco l’últim gel pero el tinc a una butxaca de devant i amb l’escalfor del sol està incomestible, gran fallo, i el cos està necesitat de sucre, sense bateria.

Entrant al centre històric hi a moltisima gent animant i aixo ens provoca una injecció d’adrenalina a tots, que dura fins al km 38 on torna el dur patiment de la marató.

Km40 i anem a creuar el Guadalquivir direcció a l’estadi, els bessons són pedres i torno a notar com pujan, m’aparto del mig del carrer per l’inevitable paradinha però sembla que baixant el ritme s’hem pasa.

Kasti Sevilla medallaAl km 41 veig unes noies que porten un cartell que trobo molt encertant, diu algo aixi:”El dolor es momentaneo, el orgullo es para siempre”.

Fà estona que el GPS marca 42kms però encara no entrem, i les forces ja no i son cuan veig el tunel d’entrada a l’imponent estadi. Una arribada espectacular al tartan amb les grades de la Meta plenes i la música i l’speeker a tot volum. Ja la tenim, una volta a la pista i satisfacció infinita!

En Jordi Reixach fà 12minuts que a arribat, tot un exemple que no té limits.

Agraïments especials: A la Núria per la paciencia i anims, an JR i el meu cunyat per les tirades llargues dels disabtes, al Victor per el programa especial i consells, a la familia sevillana per l’acollida i a familia amics i companys pels anims.

Informa: Josep A. Castillejo (Kasti)


Accions

Informació

Una resposta

26 02 2015
David soler

Molt bé Kast.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: