Marató del Montseny – Debut de Marisa en la distancia Marató

13 11 2012

La meva primera Marató

Un dels reptes proposats per aquest 2012, era fer una Marató, i vaig escollir:  la Marató de Barcelona. Però una caiguda inesperada fent la Viladrau- la Garriga em va tenir parada 3 mesos. Per tant, el repte donada la situació hauria d’esperar un any.

Va ser el juny  quan realment em vaig adonar de que pràcticament estava del tot recuperada… el peu , no és com el d’abans però ho aguanta tot.

Un dia d’ entre tants, parlant amb una amiga (la Berta), em va comentar que faria la Marató del Montseny i em vaig il·luminar…com que passar per quiròfan fa mandra, vaig pensar a buscar-me  una bona excusa:” faig la marató del Montseny i llavors m’opero” i si, dit i fet.. ”inscripció efectuada correctament”, aquest diumenge vaig córrer i em queda passar per quiròfan que hauré d’esperar més del què voldria.

Us explico la meva experiència en una de les curses més boniques que he fet fins ara:

La Marató del Montseny és una cursa que transcorre pel Parc Natural del Montseny, passant pels tres cims més emblemàtics : Turó de l’Home, Les Agudes i Matagalls, la seva distància 42kms i el seu desnivell acumulat és de 5.400 (des de l’organització em van dir que eren uns km més, el meu rellotge al acabar en marcava 45k, però crec que ja no ve de dos o tres quilòmetres més quan portes tanta estona).

A les 8h del matí donaven el tret de sortida, vaig començar els primers quilòmetres amb la Berta, Oriol i Salvi. Però al km 4 em feien molt mal els bessons, em vaig abaixar les mitges compressives i al cap d’una estona em va passar tot, al km 8 ja vaig perdre de vista a la Berta i l’Oriol i em vaig quedar amb en Salvi, que el dia abans m’havia assegurat que m’acompanyaria a tota la Marató , ell no tenia ganes de fer-la en serio,  i així va ser (gràcies Salvi).

Fins el km 25 vaig anar fatal de “coco” (mai havia fet més de 35k i tenia certes pors), molt prudent però alhora agobiada pensant amb tot el què em quedava…la pujada per Sant Bernat ja vaig començar a veure gent pàl·lida, amb rampes, males cares… s’ho estarien passant bé? … no va ser fins arribar el Turó de l’Home quan vaig començar a gaudir-ne plenament. Allà dalt feia un fred que pelava però em va animar veure-hi amics com en Lluis, Ali , Ramon, Fer i la mitja VollDamm, tots plegats em varen carregar les piles.

A partir del 30k pràcticament baixada i corriols i molta pedra,  va ser quan vàrem avançar més i quan comences a trobar-te “cadàvers” (corredors de color groc, verd, blanc, d’altres estirant , d’altres amb rampes…) i jo i en Salvi anàvem baixant bé, anàvem avançant, allà vàrem recuperar molt temps, així fins arribar a la línia d’arribada amb un temps de 06.48:06, 9a posició femenina i 212 de la general.

Nº total de corredors: 385

Nº de dones: 24

Marisa Zapata    


Accions

Informació

4 responses

13 11 2012
xevi

Enhorabona, ja veig que les sèries fent pujades donen els seus fruits.

Salut i kms!

13 11 2012
Manel

Moltes Felicitats Marisa, ja està fet!!!!! Enohorabona

13 11 2012
Pepe Almendros

Enhorabuena Marisa, a descansar las piernas pero con la mente en el proximo reto.

13 11 2012
David soler

Molt bé Marisa, proxima parada marató Barcelona, gas i xampany.
Felicitats.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
A %d bloguers els agrada això: