Maratest a Badalona – L’Alí i en Xevi es proven per la Marató

5 03 2012

MARATEST BADALONA

Aquest passat diumenge 4 de març de 2012, s’ha fet a Badalona una cursa força original, El MARATEST

 

Què és el Maratest? 

És una prova esportiva creada per fomentar nous reptes en l’atletisme popular, un moviment esportiu que continua creixent dia a dia. La seva intenció és la d’omplir el buit que tenen els corredors a l’hora d’afrontar unes competicions més exigents, com és el cas de la marató o la mitja marató. 

D’aquesta manera, en la cursa hi havia dues propostes: 

. La distància de 30 quilòmetres, per preparar la Zurich Marató de Barcelona 2012, tres setmanes abans del gran esdeveniment.

· La distància de 15 quilòmetres, per preparar una mitja marató. 

La Maratest de Badalona ajuda d’aquesta manera a aconseguir el repte dels seus participants. 

A qui anava adreçada? 

La Maratest de Badalona permet cobrir les inquietuds de diferents col·lectius: 

. Aquells que estan preparant la Zurich Marató de Barcelona 2012 i que han de fer una tirada llarga prèvia.

. Aquells que volen debutar en marató o mitja marató i no troben una cursa amb una distància mitja on poder perdre la por a la distància més gran.

· Aquells que volen competir a una prova diferent, els 30 o els 15 quilòmetres, al màxim rendiment.

. Aquells ultrafondistes que volen fer un entrenament de qualitat. 

Doncs tenint en compte aquestes premisses, l’Alí Ziani i en Xevi Ferrer, ambdós components de l’equip d’Oson@corre, han participat en aquesta cursa, amb la finalitat de preparar be la seva participació en la propera Zurich Marató de Barcelona, que es farà el proper 25 de Març.

 Així ens explica l’Alí com li va anar en el Maratest: 

Hola victor, 

M’ha anat molt be els 30 km  de Badalona al ritme de 4 min , en el quilòmetre 25 havia patit força per aquell esquinç de turmell , i estic molt content per els entrenaments que fem, m’han ajudat molt.. per aguantar el ritme de 4 minuts,   el  gel m’ha anat molt be tot , m’havia sortit al final 1h . 59 min i 18 segons . 

MOLTES GRACIES PER TOT…. 🙂

 En Xevi també ha fet el Maratest, així ens ho explica: 

Hola Víctor, 

Aquesta cursa es plantejava com un test per mesurar les sensacions de cara a la marató de Barcelona que és d’aquí a tres setmanes. 

La idea inicial era anar al mateix ritme que aniré al marató. 

Vaig anar un pèl més ràpid. Havia d’anar a 4’58” (que és la velocitat que s’ha d’anar per fer 3h30’) i al final em va sortir 4’49”. Els primers 15k a 4:45 i els segons a 4:53. 

Vaig sortir per davant de les llebres i vaig anar a un ritme còmode, intentant retenir-me als primers kms i mantenir a la segona part. Aquest ritme còmode sembla que és un pèl més ràpid que 4:58.Els parcials em diuen que em costa molt mantenir un ritme constant, pràcticament no tinc cap km igual. Vaig anar des dels 4:37 als 4:57.Vaig prendre dos gels “Coup de Fouet” als km 15 i 25 que suposo que em van ajudar mantenir el ritme. 

Em vaig trobar bé de forma tota la cursa, tot i que, a la segona part vaig patir degut a una petita inflamació que tinc a la bola del peu dret que em va anar fent la punyeta, bastant mal i vaig acabar mig coix. 

En definitiva, crec que és una bona experiència, un bon test, que m’ha fet veure que haig d’acabar d’afinar el tema dels ritmes i superar aquests petits problemes físics per encarar el marató en òptimes condicions. 

Finalment el temps que va sortir va ser 2h 24′ 50″. 

Xevi Ferrer 

Cal dir, que hi va haver molta participació en aquesta prova, a on en la de 30 quilòmetres amb 1128 atletes arribats a meta i on es va imposar l’Ivan Espilez del Hinaco Monzón amb 1:43’25”, seguit de Ricard Fernández del Canet Race amb 1h:46’:41” i de Juan Manuel Álvarez del Runnersworld Barcelona amb 1h:46’56”. 

Pel què fa a la cursa de 15 quilòmetres, hi va haver una participació de 632 atletes arribats a meta i el guanyador va ser en Martin Martínez Alcantara de La Diputación, amb un temps de 52’17”


Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: