Etna Valetudo Skyrace

11 11 2011

novembre de 2011

6ª Etna Valetudo Skyrace

 Diumenge es va disputar la 6ª Etna Valetudo Skyrace al voltant del Mont Etna, el vulcà actiu més alt d’Europa (3323 m). Aquesta era l’última prova puntuable per a la Mountain Running International Cup i va resultar ser decisiva per a constituir els podis finals de la competició.

Les males condicions meteorològiques que van assetjar la zona durant els dies previs a la cursa i el mateix matí de la cursa van obligar als organitzadors a reduir el circuit, que es va quedar en 21 quilòmetres i amb poc més de la meitat del desnivell acomulat previst inicialment. La forta pluja, boira i, sobretot el vent fins i tot van fer que la sortida s’endarrerís fins a una hora en espera de que les condicions milloréssin. Al final, coses de la muntanya, la pluja, els núvols i la boira es van dissipar en molt poca estona i finalment es donà la sortida sota un sol radiant, tot i que el fort vent que encara hi havia feia impossible assolir la cresta d’un dels cràters del vulcà, per on havia de passar la cursa. Tot i això, es va poder assolir la cota 2400, des d’on es podia observar la part superior de l’Etna, amb el fum expulsat per un dels seus cràters principals.

Els guanyadors de la prova van ser:

Categoria masculina:

1er – Ionut Zinca – CSU Craiova (ROM) 1:34:15
 2on – Mikhail Mamleev – Valetudo Skyrunning (ITA) 1:39:45
3er – Maurizio Fenaroli – Valetudo Skyrunning (ITA) 1:41:25

Categoria femenina:

1a – Emanuela Brizio – Valetudo Skyrunning (ITA) 1:55:51
2a – Debora Cardone – GIO 22 Rivera (ITA) 1:57:06
3a – Cecilia Mora – Valetudo Skyrunning (ITA) 2:02:40

Jordi Parareda

Pel que fa als atletes de la U.E. Vic – C.A. Vic, l’únic representant va ser Jordi Parareda, 22è 1:57:35. Aquest resultat li va valdre per guanyar una posició a la classificació general de la Mountain Running International Cup i acabar la competicó en lloc.

 En els resultats de la classificació general, va haver-hi molts canvis, sobretot en categoria masculina, a causa de les baixes d’última hora de Michel Rabat i Pere Aurell. Aquesta última baixa va ser també decisiva perquè l’equip català del Diedre perdés el liderat per tant sols 7 punts enfront del poderós equip del Valetudo Skyrunning, el qual va alinear tots els seus pesos pesants per tal d’arrebatar la victòria als catalans.

Finalment els guanyadors van ser:

Categoria individual masculina:

1er – Ionut Zinca – CSU Craiova (ROM)
2on – Gabriel Crosas – Diedre/Petzl (CAT)
3er – Mikhail Mamleev – Valetudo Skyrunning (ITA)

Categoria individual femenina:

Jordi Parareda

1a – Emanuela Brizio – Valetudo Skyrunning (ITA)
2a – María José Zazo – La Pedriza del Manzanares (ESP)
3a – Cecilia Mora – Valetudo Skyrunning (ITA)

Equips:

1er – Valetudo Skyrunning (ITA)
2on – Diedre/Petzl (CAT)
3er – CSU Croiova (ROM)

Nacions:

1a – Catalunya
2a – Itàlia
3a – Espanya 

Finalment cal destacar que la U.E. Vic – C.A. Vic, tot i no poder disposar de tots els seus efectius durant tota la temporada, va acabar en 6ª posició a la classificació general per Equips.
 
Informa: Jordi Parareda UE Vic/CA Vic

Catalans al Etna

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: