QUIROPRACTICA I SALUT a corrercorrer.com

13 04 2010

PÈRDUA AUDITIVA: COM POT AJUDAR LA QUIROPRÀCTICA?

1. El que diu la Història

El 18 de setembre de 1895, Daniel David Palmer estava treballant a la tarda a la seva oficina quan un conserge, Harvey Lillard, va començar a treballar a prop. Un sorollós camió de bombers va passar prop de la finestra i a Palmer li va sorprendre que Lillard no reaccionés en absolut. Es va acostar a l’home i va intentar iniciar una conversa, però de seguida es va adonar que Lillard estava sord.

Amb paciència, Palmer va aconseguir comunicar-se amb l’home i va saber que havia escoltat amb normalitat la major part de la seva vida. Però un dia, mentre estava en una posició ajustada i encorbada, va sentir com una cosa feia «pop» en la seva esquena, i quan es va aixecar, es va adonar que no hi podia sentir. Palmer va deduir d’això, que els dos esdeveniments, el cruixit a l’esquena i la sordesa, podien estar connectats.

 Palmer va examinar la columna del conserge i va descobrir un bony a l’àrea on Lillard deia que havia sentit el soroll. Raonant que el bony era el resultat del desalineament d’una de les 24 vèrtebres de la columna, «Vaig arribar a la conclusió que si la vèrtebra tornava al seu lloc, l’home recuperaria la capacitat auditiva», va escriure després en les seves notes. «Amb aquest objectiu en ment, i després d’una xerrada de mitja hora, vaig convèncer a Mr Lillard perquè em deixés recolocar. La vaig tornar a la seva posició amb el procés espinal com a palanca, i uns dies després va poder sentir com abans».

Llegiu l’article sencer a corrercorrer.com


Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
A %d bloguers els agrada això: