Tadesse Rècord del mon a Lisboa

22 03 2010

Mitja Marató de Lisboa 2010  

Zersenay Tadesse trenca el crono a Lisboa amb un nou rècord mundial

La mitja marató de Lisboa del passat diumenge 21 de març va ser l’escenari d’un nou rècord mundial de la mà de l’eritreu 4 vegades campió del món, Zersenay Tadesse. El corredor eritreu, amb 58.23 va rebaixar 10 segons la millor marca mundial fins al moment. Un total de 35.000 atletes van competir a Lisboa.

L’atleta resident a Madrid va córrer en solitari durant gairebé tota la prova i va batre tant el rècord mundial en mitja marató com el rècord dels 20 km. El primer rècord l’hi va arrabassar al kenià Samuel Wanjiru, qui va establir la marca mundial a Holanda a L’Haia amb 58.33 al març de 2007. I el segon rècord, el dels 20 km l’hi va treure a l’etíop Haile Gebreselassie, qui la guardava des de 2006. Tadesse va passar pel km 20 amb 55.21.

El van acompanyar al podi dos kenians que van creuar la línia de meta més d’un minut després que l’eritreu, segon va ser Sammy Kitwara i la tercera posició va ser per a Duncan Mutai.
Els millors espanyols classificats van ésser Chema Martínez 1h02.52 (11º), Iván Galán 1h06.18 (20).

En quant a les dones, la guanyadora a la capital Portuguesa va ser la keniana Peninah Arusel qui va creuar la línia de meta dos minuts abans que la seva perseguidora més immediata, l’etíop Askale Tafa. L’última baula del podi va ser per a l’atleta veterana de Portugal, Fernanda Ribeiro, una atleta que va ser campiona olímpica a la prova dels 10.000 a Atlanta 1996. Cal destacar la quarta posició de la nostra corredora aragonesa María José Pueyo (1h13.21) qui no va assolir el seu objectiu que era rebaixar la seva marca i lluitar pel rècord d’Aragó.
 
Informa: Anna Comet corrercorrer.com
 


Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
A %d bloguers els agrada això: