Tegla Loroupe Reportatge a corrercorrer.com

5 03 2010

Tegla Loroupe, corrent per la pau

Avui a corrercorrer.com hem penjat un reportatge sobre la gran corredora maratoniana kenyana Tegla Loroupe.

Tegla és una corredora, continuació de la saga de maratonians d’Àfrica. Buscant informació sobre aquesta atleta he llegit que un estudi realitzat per John Manners explica que almenys el 40% de les grans proves de llarga distància les han guanyat corredors provinents dels Kalenjin.

Però tornant a la nostra atleta, Tegla Loroupe va néixer en el 1973 a Kapsait, a Kenya i és una de les grans exponents del seu país i del món en la distància de marató. A part del seu vessant atlètic, Tegla es distingeix per ser una activista per la pau, pels drets humans i l’educació, fins i tot té una fundació amb aquestes fins.

Com la majoria d’atletes de la zona, va començar a córrer amb l’objectiu de sortir de la pobresa, per a poder deixar el seu treball en el camp que va iniciar de nena i ja a l’any 1994, amb 21 anys d’edat, va ésser la primera dona africana en guanyar la marató de Nova York. Un any després va guanyar de nou la marató de Nova York i a l’any 1998, a Rotterdam, va batre el rècord del món en aquesta distància amb 2h20.47, cursa que ja havia guanyat en el 1997.

Vegeu el reportatge sobre Tegla Loroupe a corrercorrer.com


Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: