ECO-MITJA MARATÓ Roda de Premsa-Presentació al Temple Romà

2 12 2009

Ahir dimarts 1 de Desembre, es va presentar al Temple Romà de Vic la

I ECO MITJA MARATÓ OSON@ CORRE CIUTAT DE VIC.

La presentació va anar a càrrec de Victor Vilalta Vicepresident del Club Atlètic Vic, i coordinador d’Oson@ corre, Anna Comet responsable de comunicació del Club Atlètic Vic, i va tancar l’acte de presentació Montse Rovira, regidora d’Esports de l’Ajuntament de Vic. No va poder assistir a l’acte de la roda de premsa Montse Solà, Presidenta del Club Atlètic Vic, a qui una inoportuna grip no li va permetre presentar aquesta esperada ECO-Mitja Marató.

Vilalta va fer la introducció de la presentació fent referència al fet de que ara fa just 6 mesos, concretament el 26 de Maig de 2009, es presentava a la societat el projecte d’Oson@ Corre, en aquest mateix escenari, el Temple Romà de Vic. Mig any més tard es ja una realitat, i ja estem presents en les curses d’arreu de Catalunya, i hem ja co-organitzat la cursa de Muntanya de Vic, juntament amb la Unió Excursionista de Vic, anem per fer aquesta ECO-Mitja, i preparem ja juntament amb els companys de la policia la V edició de la cursa de la Policia que es farà al mes de Maig.

Oson@ corre es doncs present en les diferents especialitats de curses populars, i ahir concretament es va presentar aquesta I ECO-MITJA MARATÓ a Vic.

Els objectius d’aquest Eco-Mitja tal com es varen explicar son:

  • Donar a conèixer l’atletisme Popular a la Ciutat, l’atletisme d’oci i saludable. Tal i com reflecteixen els valors d’Oson@ corre, que com diu en el eslògan de l’inici del seu blog son: CÓRRER, NATURA, SALUT i AMISTAT.
  • Fer una Mitja Marató, potenciant els aspectes ecològics i mediambientals en la mesura del possible.
  • Potenciar el consum i el comerç de Productes de procedència natural i ecològica.
  • Potenciar el comerç de Vic i comarca.
  • Portar una gran quantitat de corredors i acompanyants a Vic, en un dia potencialment bo i de portes obertes en els comerços, integrant d’aquest manera un circuit 50% Urbà, per les zones més cèntriques de la Ciutat, i un 50% Rural, per els bells paratges de la Plana de Malla.
  • En la sortida i arribada de la Cursa, a les pistes d’atletisme Josep Mª Pallàs, hi haurà una fira-village, a on es podran veure i comprar productes ecològics, Les bosses d’obsequis que rebran tots els participants, estaran plenes de productes de procedència artesanal i/o ecològics.

Seguidament va prendre la Paraula Anna Comet, qui va explicar en detall per on passaria aquesta Eco-Mitja, ressaltant la bellesa del circuit, fent la part més emblemàtica de la ciutat, com pot ser carrer Verdaguer, Plaça de Vic, Rambla Hospital, Portalet, Rambla, Rambla del Carme, Carrer Gallissà, Ronda Camprodon, Bernat Calvó, Sant Llàtzer, Horta vermella, Barri d’Osona, i d’aquí entrar ja en la zona rural de Malla, fins al seu ajuntament, encarar cap a el Ricart, i tornada ja cap a les pistes d’atletisme de Vic.

La distància serà reglamentaria i certificada per els jutges de la Federació Catalana d’Atletisme. I valdrà per al rànking de marques de la Federació.

Paral•lelament, i per potenciar , aglutinar corredors i fer caliu per al dia de la cursa, s’han programat dos entrenaments conjunts. Els propers dies

  • Diumenge 6 de Desembre de 2.009
  • Diumenge 13 de desembre de 2.009

El punt de trobada serà a l’estació d’autobusos de Vic, al carrer Gallissà. I l’hora de trobada serà a les 9:00h de matí. En aquests entrenaments conjunts, hi podrà assistir tothom qui vulgui, encara que no estigui apuntat a la Eco-Mitja, és una manera de donar a conèixer l’atletisme popular, i intercanviar experiències i conèixer altres corredors, i també repassar el recorregut de la cursa per qui vulgui tenir una noció per al dia de la competició.

Orientarem als corredors novells, sobre com cal encarar una competició d’aquestes característiques. En aquests entrenaments si voleu també s’hi pot venir a acompanyar en bicicleta ó patins.

Per al dia de la cursa hi haurà corredors-llebre, que marcaran ritmes de cursa, per qui vulgui fer marques concretes. Els ritmes programats seran: 1h:30’ (Mane Nogué) 1h:40 (Marta Aleu) 2:00h(Núria Codina).

A les llebres les presentarem a tots els corredors uns minuts abans de iniciar la prova, a fi de que els participants els puguin identificar.

Hi haurà suculents premis per als 10 primers classificats de la general, tant en categoria masculina com femenina, així mateix com als tres primers de cada una de les 6 categories tant masculí com femení, i també al primer i primera classificada del CA. Vic i Oson@ corre. Els premis consistiran en unes paneres carregades de productes naturals i/o ecològics.

Es va recordar que la inscripció el període d’inscripció s’acaba el dia 17 de Desembre ó a l’arribar als 800 atletes inscrits.

Finalment va tancar l’acte la Regidora d’esports de l’Ajuntament de Vic, Montse Rovira, qui va ressaltar l’ importància de fer esdeveniments d’aquestes característiques a la ciutat, va animar al Club Atlètic Vic i a Oson@ corre a continuar amb aquest camí enfocat a l’atleta popular, i va agrair als patrocinadors i col•laboradors de la prova la seva implicació, ja que sense ells tampoc seria possible organitzar curses d’aquestes dimensions.


Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: