Mohamed Gammoudi a corrercorrer.com

6 11 2009

Mohamed Gammoudi, 4 medalles olímpiques

Avui a corrercorrer.com hem penjat un reportatge sobre un dels grans atletes magrebins del fons mundial dels anys 60 i 70.

gammoudiL’any 1938 va néixer el que seria un dels primers corredors de llarga distància procedents del Magreb, Mohammed Tlili ben Abdallah, de Tunísia, atleta que va assolir 4 medalles olímpiques durant la seva carrera esportiva entre els anys 1964 i 1972 .

A part dels Jocs Olímpics, aquest atleta magrebí va iniciar les seves victòries en els Jocs del Mediterrani de Nàpols, quan va aconseguir vèncer en les proves de 5.000 i de 10.000, això va ésser en el 1963. Just un any abans dels Jocs de Tòquio on va aconseguir la seva primera plata olímpica.

A Tòquio no partia com a favorit en el 10.000. El clar aspirant a la victòria era l’australià Ron Clarke, en aquells moments plusmarquista mundial d’aquella distància. Però tant Gammoudi com Clarke es van veure sorpresos per un atleta americà, quasi anònim, Billy Mills que es va fer amb l’or després de quedar sol al capdavant amb el nostre protagonista d’avui.

Vegeu el reportatge a corrercorrer.com

 


Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: